Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Православні сестри милосердя привітали з Різдвяними святами підопічних Білостоцького територіального центру соціального обслуговування


Різдво Христове приходить до всіх людей, і тих, які ні в чому не мають нестачі, і тих, котрі доживають віку ось в таких сиротинцях для дорослих, як у Білостоку. Духовну опіку над підопічними цього соціального закладу здійснює Волинська єпархія Української Православної Церкви. Сюди приїжджають послужити Божественну Літургію священики з Луцька, відвідує підопічних і місцевий білостоцький батюшка та його парафіяни, відвідують і члени православних молодіжок.

Також шефство над підопічними центру взяли і православні сестри милосердя, чий осередок діє при луцькому храмі Всіх святих землі Волинської. У Білостоку сестри бувають два рази у тиждень, проводять духовні бесіди, роз’яснюють ази Православ’я, та просто треба з людьми цими по-людськи поговорити, адже живуть вони у закритому закладі, а так потребують спілкування. Сестри готують їх і до сповіді, і до Святого Причастя. Звісно, що привітали і з Різдвяними святами колядками. Сестри розказують, як душевно їх приймали, як раділи люди колядкам. Адже поспівали їх не тільки тим, хто сам може пересуватися, зібравши їх у окремій кімнаті, а й зайшли у кожну кімнату, де людина – лежача.

Варто відзначити, що у Білосток православних сестер завезли раби Божі Віктор та Наталія, які зголосилися допомогти з транспортом. Сестринство запровадило проект, якому дали назву «Милосердний самарянин». Кожен, хто має можливість безкорисливо допомогти, долучитися до роботи сестер милосердя, записується у храмі Всіх святих землі Волинської. І коли буде потреба саме у його допомозі, його покличуть.

Цього року з Різдвом Христовим підопічних територіального центру у Білостоку привітали лише православні сестри і півчі з білостоцького храму.

Наталія МАЛІМОН