Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРЕМЕНЧУК. Владика Миколай був пресутній у військовій частині 3059 з нагоди 16-ти річчя з дня створення

Кременчуцький батальйон Національної гвардії України військова частина 3059 відзначала 16-ти річчя з дня свого формування. Ініціатива створення військового підрозділу належить міській владі Кременчука та була підтримана Міністерством внутрішніх справ України. Створено військову частину 3059 було у найбільш проблемному по відношенню до кількості правопорушень мікрорайоні міста Кременчука – Молодіжному. З грудня 2013 року військовослужбовці частини були задіяні для охорони громадського порядку у Києві та інших містах України, вони також несуть службу у зоні проведення антитерористичної операції. 172 кременчуцькі нацгвардій ці неодноразово брали участь у АТО, 152 з них мають посвідчення учасника бойових дій.
З черговою річницею створення в/ч 3059 бійців батальйону привітав їх командир полковник Олександр Аленін. Він зазначив, що час довів, що рішення про створення військового підрозділу було вірним. Військовослужбовці неодноразово доводили це своєю мужністю і героїзмом, особливо за останні три роки, в тому числі і під час несення служби на сході країни. Він подякував всім, хто постійно надає вагому допомогу батальйону – міській владі, промисловим підприємствам міста, а також всім небайдужим, хто у нелегкий час підтримує військову частину. Командир вручив військовослужбовцям нагороди і чергові звання, а підприємствам, які постійно допомагають батальйону, Почесні грамоти.
Від імені міського голови Віталія Малецького військових частини 3059 привітав заступник міського голови Руслан Проценко. Він зазначив, що військовослужбовці цієї частини не тільки охороняють громадський порядок у місті, оперативно реагують та попереджають виникнення у ньому різних правопорушень, а й захищають незалежність і цілісність нашої держави, беручи участь у антитерористичній операції. Він висловив сподівання, що вже найближчим часом на базі Кременчуцького батальйону Національної гвардії буде створено полк. Руслан Проценко щиро побажав нацгвардійцям миру та вручив військовим Почесні грамоти Полтавської обласної державної адміністрації та виконавчого комітету Кременчуцької міської ради.
З привітаннями та нагородами до кременчуцьких нацгвардійців цього дня також завітав заступник начальника управління Центрального територіального об’єднання Національної гвардії України Володимир Гавриляк.
Ще багато теплих слів звучало цього дня на адресу військових та службовців частини від першого керівника в/ч 3059 Володимира Головченка, єпископа Кременчуцького та Лубенського Миколая, колишнього голови Автозаводської районної ради Володимира Коваленка, представників Кременчуцької районної державної адміністрації та районної ради, представників Кременчуцького відділу ГУНП в Полтавській області Дмитра Ломова та військової частини А-1546 Романа Глущенка, керівника Кременчуцького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Валерія Марченка, начальника міського департаменту освіти Геннадія Москалика, керівників промислових підприємств та інших гостей.
А вихованці дитячого дошкільного закладу № 55 та солістки Міського палацу культури підготували для військових чудову концертну програму.