Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Тисячі українських паломників вирушили на Святу Землю

Розпочалося масове паломництво до святинь Ізраїлю та Йорданії, організоване Паломницьким Центром Української Православної Церкви.

У період з 28 по 30 вересня 2016 року з аеропорту «Бориспіль» в ізраїльський аеропорт імені Бен-Гуріона вилетіли десятки організованих груп паломників. Програмою поїздки передбачено відвідання святинь Ізраїлю та Йорданії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Паломницький Центр.

Підтримку в організації поїздки надає Паломницька служба Руської Духовної Місії в Єрусалимі. Її керівник ієромонах Дометіан (Маркарян) висловив надію, що соборна молитва біля вселенських святинь стане запорукою повернення миру на українську землю. «Я сподіваюся, що паломники відкриють для себе унікальні святині Йорданії, дізнаються історію древніх міст Десятиграддя і побачать, що біблійна історія існує поза політичних кордонів», – повідомив керівник Паломницької служби Руської Духовної Місії в Єрусалимі.

У складі однієї з груп вирушила офіційна делегація Української Православної Церкви на чолі з митрополитом Запорізьким і Мелітопольським Лукою.

З благословення Патріарха Єрусалимського Феофіла ІІІ, клірики Української Православної Церкви візьмуть участь в богослужіннях в Єрусалимському Храмі Воскресіння Христового, у Віфлеємському храмі Різдва, на гробі Пресвятої Богородиці та біля інших святинь Ізраїлю і Йорданії.

Повернення паломницьких груп в Україні заплановано на 5-6 жовтня.