Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ: Хресне знамення – це велика сила

4 жовтня – день віддання Воздвиження Животворящого Хреста Господнього

27 вересня 2016 року, у самий день свята, під час Літургії у Києво-Печерській Лаврі, Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів про духовну силу хреста в житті християнина.Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Хрест Господній – це велика святиня, і ми, віруючі у Христа, вклоняємося Хресту Господньому як тому древу, на якому було звершено наше спасіння, на якому був розірваний рукопис наших гріхів», – підкреслив Архіпастир.

Його Блаженство відзначив, що від цього древа християнин отримує величезну силу – «ту силу, яку нам потрібно мати, щоб перемогти диявола, для того, аби боротися зі своїми пристрастями, гріхами і пороками».

Хрест супроводжує християнина протягом всього його життя. «Ми носимо хрестик – обов’язково повинні його носити – на своїх грудях і осіняємо себе хресним знаменням, – сказав Предстоятель, – це освячує і нас, і те, що всередині нас, і те, що навколо нас».

17Блаженніший владика при цьому підкреслив – необхідно «правильно накладати на себе хресне знамення – не недбало робити це, а з молитвою – в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа».

Правильне і молитовне зображення на собі хресного знамення – це велика сила. «Ми навіть не уявляємо собі, яку ми силу отримуємо від цього знамення Господнього», – підкреслив Блаженніший Митрополит Онуфрій. – Якби не було Хреста, якби не було благодаті Божої – демони стерли б людину в одну мить, все людство, але силою Хреста Господь зберігає Всесвіт».