Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Благодійний відділ Кафедрального собору УПЦ повідомив про масштабну соціальну діяльність

Зокрема, волонтери Кафедрального собору регулярно надають допомогу Київському військовому клінічному шпиталю

29 вересня 2016 року, з благословення єпископа Бородянського Варсонофія, соціальний відділ Воскресенського кафедрального собору УПЦ, два відвідав санаторії у Пущі-Водиці, у яких перебувають вимушені переселенці зі східних областей України.

Всього у двох закладах наразі проживає 150 осіб, з них 40 – діти. Працівники соціального відділу передали їм від громади собору партію нового одягу та взуття та продукти харчування.

24 вересня соціальний відділ собору відвідав танадав допомогу пацієнтам психоневрологічної лікарні №1 м. Києва. Допомогу у вигляді продуктів харчування та одягу отримали на цей раз пацієнти жіночого відділення 8-го корпусу лікарні.

Тут проходять лікування 70 жінок з порушеннями психіки.

Діяльність за напрямом допомоги нужденним Кафедральний собор здійснює регулярно. Окрім санаторіїв для переселенців у Пущі-Водиці, працівники відділу опікуються також організацією інвалідів «Єдність», регулярно надаючи центру продовольчу та речову допомогу.

Останній такий візит представники собору нанесли організації 17 вересня цього року. На зустрічі з директором об’єднання вони обговорювали проблеми інвалідів та мод живості подальшої співпраці та допомоги з боку громади собору.

Об’єднання інвалідів «Єдність» налічує на обліку 385 осіб з порушеннями здоров’я, з яких 25 – діти.

А у червні, з благословення єпископа Бородянського Варсонофія, було організованопаломницьку поїздку для 27 сімей, у яких є люди з обмеженими можливостями. Тоді ці люди відвідали святі місця Чернігова, Козельця та Данівки.

Також соціальний відділ надає опіку та підтримку дитячим будинкам та притулкам.

У серпні представники кафедрального собору відвідали Дім дитини у місті Боярка таКиївський центр соціально-психологічної реабілітації дітей №1. Діти отримали настільні розвиваючі ігри, новий одяг та солодощі.

Як повідомлялося раніше, благодійний відділ Кафедрального собору на честь Воскресіння Христового також нещодавно відвідував поранених воїнів АТО у Головому військовому клінічному госпіталі Києва та періодичнонадає продуктову та речову допомогунужденним пенсіонерам у галереї «Соборній»