Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧЕВЕ. Відбулось відкриття та освячення меморіального знаку до 30-ї роковини аварії на ЧАЕС

На базі Мукачівського міськрайонного відділу Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Закарпатській області, 25 квітня, відбулося відкриття та освячення меморіального знаку, приуроченого 30-тій роковині аварії на ЧАЕС.

Участь у відкритті меморіального знаку взяв голова Мукачівської РДА Сергій Гайдай. В числі поважних гостей – самі ліквідатори аварії на ЧАЕС, зокрема, голова Мукачівської районної організації «Союз. Чорнобиль. Україна» Іван Іванович Герц.
За благословенням керуючого Мукачівською єпархією архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора участь у відкритті та освяченні пам’ятного знаку взяв секретар Єпархіального управління Мукачівської православної єпархії протоієрей Віктор Місо.
До присутніх звернувся начальник Мукачівського міськрайонного відділу Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Закарпатській області Василь Голіш, який подякував за подвиг всім ліквідаторам аварії на ЧАЕС та зазначив, що сьогодні наше покоління низько вклоняється пам’яті тих, хто віддав свої життя за порятунок держави від атомної загрози.
До присутніх звернувся очільник Мукачівщини Сергій Гайдай: «Безумовно, історія України ділиться на два періоди – до і після страшної ночі на 26 квітня 1986 року, – підкреслив керівник Мукачівщини Сергій Гайдай, – радіація – це незримий ворог, який нещадно знищив молоді життя тих, хто, не задумуючись ні на хвилину, виконав свій професійний та громадянський обов’язок та локалізував загрозу європейського масштабу.
Сьогодні всі ми вшановуємо пам’ять тих, кого вже немає поруч з нами та з висловлюємо вдячність всім ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Хоча б частково віддячити вам, – звертається Сергій Володимирович до ліквідаторів аварії Чорнобильської катастрофи, – кожен з нас може у своїй щоденній роботі, яка принесе користь державі, в ім’я якої ви здійснили подвиг.»
У спільній молитві всі присутні вшанували світлу пам’ять полеглих ліквідаторів Чорнобильської трагедії.

За матеріалами: http://www.mukrayon.gov.ua