Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Серед білого дня здійснено пограбування у Свято-Пантелеймонівському храмі

 У Вербну неділю невідомий скоїв крадіжку в рівненському храмі святого великомученика Пантелеймона.

– Саме завершилася пізня Літургія, – коментує ситуацію настоятель храму протоієрей Тарасій Грищенко. – У храмі вже не було нікого з вірян, я затримався у вівтарі, касирка теж іще була в церкві. Зайшов чоловік, попросив узяти освячену вербу, взяв кілька гілочок.

Далі ситуація розвивалася дуже швидко: чоловік попрямував на другий поверх храму, касирка зауважила йому, що там уже нікого немає, оскільки вже закінчилася служба. Невідомий, начебто, погодився і пішов до виходу. Касирка ще раз озирнулася і продовжила порядкувати біля панахидного столу. За кілька хвилин, коли жінка повернулася до каси, остовпіла – разом із незнайомцем зникли усі пожертви, зібрані прихожанами – 23 тисячі 460 гривень. Касирка одразу ж забила на сполох і викликала поліцію.

На місце події прибула слідчо-оперативна група Нацполіції Рівненщини. За фактом крадіжки, поєднаної із проникненням у приміщення, було відкрите кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України.

За словами касирки, злодій був високого зросту, одягнений у сіру куртку, джинси, без головного убору.

Правоохоронці звертаються до громадян, які володіють будь-якою інформацією щодо зловмисника, повідомити на спецлінію «102».