Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Священики лікарняних благочинь єпархії зустрілися з головою відділу УПЦ з питань охорони здоров’я

 

26 січня в приміщенні Церковно-археологічного кабінету на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулася зустріч голови Синодального відділу з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів єпископа Львівського і Галицького Філарета зі священиками лікарняних благочинь Київської єпархії.

У зустрічі, яка відбулася з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, також взяли участь вікарій Київської Митрополії єпископ Ірпінський Климент та секретар Київської єпархії по місту Київ протоієрей Віктор Іващук.

В ході бесіди присутні обговорили документи, що будуть винесені на розгляд Громадської ради при Міністерстві охорони здоров’я України. Дані документи містять проект механізму запровадження інституту медичних капеланів, тобто штатних священиків, які здійснюють пастирську опіку в лікарнях та інших закладах охорони здоров’я.

Єпископи та священики висловили свої зауваження щодо представлених документів та обмінялися думками з приводу актуальних питань душпаситирства при лікувальних установах.