Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

АФОН. Ігумена монастиря Дохіар відзначено орденом УПЦ

 

За благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія 23 січня делегація Української Православної Церкви на чолі з вікарієм Київської Митрополії єпископом Ірпінським Климентом відвідала Святу Гору Афон, де взяла участь у святковому богослужінні з нагоди Дня тезоіменитства ігумена монастиря Дохіар архімандрита Григорія (Зуміса).

Після урочистої літургії єпископ Климент передав імениннику вітання від Предстоятеля Української Православної Церкви та вручив йому орден преподобних Антонія і Феодосія Києво-Печерських І ступеня.

У свою чергу, архімандрит Григорій висловив вдячність на адресу Блаженнішого Митрополита Онуфрія, підкресливши духовні риси, якими наділив Господь Його Блаженство. Також отець Григорій запевнив у своїй постійній молитві за незалежну Україну та Українську Православну Церкву. «Молю Бога, Пресвяту Богородицю й Архангела Михаїла, який є покровителем Києва, щоб Господь припинив розколи в Церкві», – зазначив ігумен Дохіару. Він наголосив, що розкольники та ті, хто бажають зашкодити Українській Православній Церкві, ніколи не матимуть Божого благословення.

news.church.ua