Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Священики взяли участь у круглому столі до Міжнародного дня сім’ї

В рамках проекту «Репродуктивне здоров’я в Україні», до Міжнародного дня сім’ї, 13 травня 2015 року в приміщенні районного центру зайнятості відбувся круглий стіл.

Семінар – тренінг «Турбота про репродуктивне здоров’я – крок до щасливого подружнього життя» за участі фахівців освіти, бібліотечної справи, соціальної сфери відвідали і благочинний Рожищенської округи протоієрей Петро Іваничко та прес-секретар благочиння священик Дмитрій Теравський.

Проект на теренах області реалізується ГО «Центром практичної психології сім’ї «Любисток» (керівник Людмила Переходько) у співпраці з обласним Центром планування сім’ї ВОДТМО (керівник Світлана Поліщук). У районі партнером у реалізації проекту виступив Рожищенський районний центр соціальних служб для сім’ї дітей та молоді.

Під час заходу було обговорено проблеми репродуктивного та статевого здоров’я жінок і чоловіків в Україні та області, планування сім’ї як запоруки здорового потомства та материнства; сучасні методи проведення інформаційно-просвітницької роботи з популяризації здорового способу життя серед молоді.

В ході обговорення отець благочинний зауважив, що підняті проблеми потрібно самперед розпочинати вирішувати в моральному плані, а саме так, як вчить Церква – дотримання заповідей Закону Божого. ” Багато проблем вирішиться самі по собі, якщо молодь буде утримуватися від статевого життя до шлюбу, а молоді сім’ї будуть будуватися на справжній взаємній любові, про яку пише апостол Павло, а не на пристрасному тяготінню” – підкреслив отець Петро.