Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЗАПОРІЖЖЯ. Координатори миротворчих проектів ОБСЄ дали високу оцінку благодійним проектам єпархії

13 травня відбулася зустріч Правлячого архієрея Запорізької єпархії Української Православної Церкви архієпископа Луки з представниками місії ОБСЄ в Україні. Владика поінформував координаторів миротворчих проектів ОБСЄ про роль УПЦ в суспільстві в умовах військового конфлікту на Сході країни та розповів про діяльність єпархії у цьому напрямку.

Представники міжнародної організації з безпеки і співробітництва в Європі дали високу оцінку численним благодійним проектам Запорізької єпархії, зокрема, телемарафону «Любов милосердствує», зібрані кошти від якого спрямовуються хворим дітям області, а також переселенцям, пораненим, постраждалим, сім’ям загиблих внаслідок збройного протистояння в зоні АТО та військовому госпіталю.

На закінчення зустрічі, пояснюючи миротворчу позицію УПЦ в сучасних умовах, владика нагадав одну із Заповідей блаженства: «Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться». Архієпископ Лука підкресилив, що, за словами святителя Іоанна Златоуста, «цією заповіддю Христос не тільки засуджує протистояння і ненависть людей між собою, але вимагає більшого. А саме, щоб ми примиряли незгоди і чвари інших».

Запорізька єпархія УПЦ