Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КІРОВОГРАД. В обласній філармонії відбулось відкриття вечорів духовної музики «Різдвяні передзвони»

8 січня за благословенням архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа у концертній залі Кіровоградської обласної філармонії відбулось відкриття ювілейних вечорів духовної музики «Різдвяні передзвони». Рівно 10 років тому у місті Кіровограді було вперше проведено такий концерт. І ось уже десятий раз на величне свято Різдва зі сцени звучать вітання та колядки.

Цього року на перший день «Різдвяних передзвонів» концертну програму виконали два хори: Архієрейський хор Кафедрального собору Різдва Божої Матері, керівник – Людмила Мироненко та хор духовенства Кафедрального собору, керівник – прот. Володимир Кашлюк. Владика Іоасаф на початку концерту звернувся до всіх глядачів, знову і знову вітаючи з Різдвом Христовим. Побажав миру, здоров’я, любові, терпіння, Божого заступництва та радості, яку приніс новонароджений Христос на землю.

Кожен з учасників концерту у цей вечір разом з колядками подарував глядачам частинку свого тепла і своєї любові. Колядувати на Різдво – славна традиція нашого благочестивого співочого народу. І такі вечори дають людям духову наснагу та втіху, підносять душу до неба.

Після завершення концерту керуючий Кіровоградською єпархією архієпископ Іоасаф подякував всіх присутніх: учасників концерту за прекрасний спів та прославлення Різдва Христового, а глядачів – за розділену Різдвяну радість.

Нагадаємо, що наступні концерти циклу «Різдвяні передзвони» відбудуться:

13 січня о 19:00 – «Різдвяний концерт» чоловічого вокального гурту MANSOUND (м. Київ).

15 січня о 18:00 – концерт муніципального Академічного хору «Хрещатик» (м. Київ).

16 січня о 13:00 – «Діти для дітей». Концерт хорових колективів музичних шкіл м. Кіровограда, лауреатів всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

Сайт єпархії