Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БАРИШІВКА. Мешканці будинку пристарілих отримали різдвяні подарунки

12 січня з різдвяними вітаннями та дарунками завітали священики та парафіяни Баришівського благочиння в с. Перемогу, а власне, в стаціонарне відділення для постійного та тимчасового проживання одиноких та непрацездатних громадян і людей похилого віку. Понад 40 знедолених мешканців району знайшли тут притулок, тепло і турботу з боку держави і обслуговуючого персоналу.
Настоятель храму Різдва Богородиці с. Перемоги протоієрей Олександр Ярмольчик регулярно відвідує цей заклад. А цього дня з ініціативи благочинного Баришівського церковного округу протоієрея Любомира Біляка священики та парафіяни з Баришівки, Перемоги та Лукашів привезли в будинок пристарілих такі необхідні для закладу кастрюлі, сковороди, та інше кухонне начиння. Слід зазначити вагомий вклад в соціальне служіння Церкви баришівської парафіянки Ютовець Тамари Минівни. Крім кухонного приладдя, священики привезли продукти, рушники, хустини для жінок.
В найбільшій залі закладу був звершений заздравний молебень. Мешканці стаціонарного відділення мали змогу поклонитися частиці мощів святого мученика Пантелеймона Цілителя. Ковчег з частицею мощів привіз настоятель Свято-Пантелеймонівської парафії смт Баришівки протоієрей Василій Степанчук. Також на цьому благодійному заході був присутній Іван Іванович Кутовий — директор Баришівського районного територіального центру соціального обслуговування, який подякував священикам і мирянам за матеріальну та духовну підтримку.
У вітальному слові протоієрей Любомир Біляк привітав присутніх зі Святками і на сам кінець всі дружно прославили Новонародженого Христа різдвяною колядкою.