Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Священики з хором та студентами ВДС завітали з колядками до державних установ міста

12 січня за благословенням митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, священнослужителі Волинської єпархії та студенти ВДС із різдвяними колядками завітали до Волинської облдержадміністрації, Луцької міської ради, Волинської обласної прокуратури, УМВС України у Волинській області, ГУ ДФС У Волинській області та Волинського господарського суду.

Участь у привітанні керівництва та працівників цих установ взяли, зокрема секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук, голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, благочинний Луцької міської округи протоієрей Володимир Літвенчук, голова Видавничого відділу Волинської єпархії протоієрей Олександр Федчук та настоятель Храму Всіх святих Землі Волинської Луцька протоієрей  Володимир Яцишин.

Священики та хор студентів ВДС під керівництвом протоієрея Петра Муляра проспівали тропар і кондак свята Різдва Христового, а також найулюбленіші волинянами різдвяні колядки.

У приміщенні Волинської ОДА та Волиньради священнослужителі та семінаристи також після співу тропаря Різдва Христового  проспівали Вічную пам’ять усім волинянам загиблим під час бурхливих політичних подій минулого року в Україні та загиблим воїнам – учасникам АТО, які віддали життя за територіальну цілісність і Незалежність України. В УМВС України у Волинській області Вічную пам’ять заспівали 8-м  волинським правоохоронцям – учасникам АТО.

Секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук та голова Інформаційно-просвітницького відділу переказали благословення і вітання із Різдвом Христовим митрополита Волинського і Луцького Ніфонта голові Волинської ОДА Володимиру Гунчику, голові Волиньради Валентину Вітру, а також Луцькому міському голові Миколі Романюку, керівникам та працівникам установ Волинської області. Священнослужителі побажали усім Божого благословення і успіхів у новому 2015 році, і особливо – настання довгоочікуваного миру в Україні.

«Хочемо також запросити вас на 21 Різдвяний благодійний концерт, який з благословення митрополита Волинського  і Луцького Ніфонта проводить Волинська єпархія. Цього року ми збиратимемо кошти не тільки для сиротинців, але і для дітей чиї батьки загинули на сході України, віддавши своє життя за нашу Незалежність та територіальну цілісність. Віруючі люди Волинської єпархії нашої Української Православної Церкви моляться за мир у нашій Державі, за її Незалежність. Вже близько мільйона гривень було зібрано для потреб нашої армії, перед Різдвом священик нашої єпархії не виміняв а просто звільнив українського військового-волинянина з полону сепаратистів, і перед Новим роком наших військових, теж волинян, звільнили священики нашої Церкви. І ми віримо і сподіваємось, що Господь з високого неба пошле на нашу землю довгоочікуваний мир», – сказав, голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

Він також закликав представників влади та правоохоронних органів докласти усіх зусиль щоб не допустити порушення міжконфесійного миру на Волині.

В усіх установах, які вони відвідали, священнослужителі також вручили і подарунки – церковні календарі на 2015 рік.