Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Благодійний концерт у місті Ківерці

Різдво Христове — велике християнське свято, день Народження Ісуса Христа, Спасителя світу і Відкупителя людей з полону гріха. Свято Різдва Христового вважається другим після Пасхи (Великодня) великим святом. Цього дня сталася велика для всього християнського світу подія — народження Ісуса Христа у Віфлеємі (Ісус у перекладі з єврейської означає «спасіння»). Споконвіку існував у нашому народі гарний звичай бажати один одному і господарям щастя-здоров’я, многих літ і всяких статків у хаті і родині. Вже по Святій Вечері українці починали ходити по хатах, піснями та відтворенням побутових сценок поздоровляли господарів та їхніх дітей та бажали їм злагоду й достаток.

Так і жителі м. Ківерці і району приєдналися до святкування цього Великого свята.

9 січня у Районному будинку культури священики та хори Ківерцівського району разом з вихованцями недільної школи вітали Ківерчан з Різдвом Христовим. Приємними хвилинами на святі були виступи гостей з Луцька, це інструментального ансамблю «Джерела» та гурту бандуристок «Дивоструни». Загалом, свято принесло багато посмішок та радості, люди відчули цю атмосферу і всі залишилися задоволенні, адже лунало багато колядок, привітань та хороших слів і від виступаючих і від ведучого Юрія Кльоца . Також гріло душу, те,що це дійство було організоване, як благодійна акція і люди активно до неї долучилися, адже,що може принести більшої радості, як допомогти дітям в зоні АТО?…

Декілька священників Ківерцівського благочиння висловили свої думки щодо цього свята та відповіли на наші запитання:

Отець Микола (село Завітне)

- Чи потрібно проводити дані дійства?

 

«Так, треба, навіть для духовного підняття. Цей виступ набув певного духовного розвитку, адже ми –  православний люд єдналися у колядках, молитві і Христі. Це надзвичайна подія в нашому житті – народження Ісуса Христа».

Отець Михайло (смт. Цумань)

- Яке враження у вас лишилося після цього свята і чи вважаєте Ви за потрібне проводити дані дійства?»

«Чесно кажучи, я мало бачив із за куліс, але судячи по усміхнених обличчях глядачів та їх оплесках свято було чудовим.

На моє глибоке переконання, такі дійства не можна не проводити, це необхідно і не лише в м. Ківерці, але й по селах де є така можливість. Це показує людям, що Різдво Христове не менше свято як Новий рік чи будь-яке інше, показує,що Різдво Христове святкується не лише у храмі, а й за його межами»

Отець Олександр (село Кульчин)

«Такі речі піднімають дух нашого народу,завдяки таким от святам у серцях заново народжується Ісус. Різнобічча даного концерту показує нам красоту нашого православ’я.

На мою думку, проводити такі свята необхідно, але за цим має стояти серйозна підготовка, щоб в правильній формі подати важливість цього свята та люди могли відчути цю атмосферу».

Дуже дякуємо священикам Ківерцівського благочиння за активну участь у проведення цього маленького благодійного концерту, людям за їх пожертви та доброту.

Прес-служба єпархії