Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ Парафіяни храму с. Глеваха подякували Предстоятелю за заступництво в питанні щодо спростування наклепу на священика

Парафіяни Свято-Покровського храму селища Глеваха Київської області висловили подяку Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію за заступництво в питанні щодо спростування наклепу, зведеного на місцевого священика ігумена Аркадія шляхом виходу в ефір «5 каналу» сюжету, який викривлював позицію Української Православної Церкви щодо ситуації в Україні. Місцеві жителі надіслали Київській Митрополії подячного листа на ім’я владики Онуфрія з особистими підписами парафіян.
1 серпня 2014 року на «5 каналі» вийшли новини з сюжетом під назвою «Піп УПЦ МП веде антиукраїнську пропаганду». Парафіяни Свято-Покровського храму звернулися з офіційним листом до керівництва телеканалу з проханням спростувати неправдиву інформацію. У тексті подано детальні обставини зйомки телесюжету. Зокрема, стверджується, що звинувачення на адресу місцевого священика та парафіян є безпідставними, а інформація, подана знімальною групою, — неправдивою.
Одразу до парафії після виходу в ефір телесюжету приїхали секретар Київської єпархії протоієрей Костянтин Пилипчук та благочинний Калинівького благочиння архімандрит Ярослав (Алєксєєнко), які почали розслідувати інцидент. Шляхом виїзду на домівки та опитуванням осіб, які взяли участь у зйомці зазначеного сюжету, а також опитуванням священика та парафіян було встановлено, що викладені телеканалом факти є викривленими і безпідставними.