Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ІТАЛІЯ. Голова Синодального комітету з біоетики та етичних питань відвідав міжнародну наукову конференцію в Ріміні

З 24 по 27 серпня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, єпископ Макарівський Іларій, голова Синодального комітету з біоетики та етичних питань Української Православної Церкви, керуючий Макарівським вікаріатством, відвідав міжнародну наукову конференцію в м. Ріміні (Італія) на запрошення організаторів.
Разом з владикою участь у заході взяли прес-секретар Макарівського вікаріатства, співробітник Відділу благодійності та соціального служіння Української Православної Церкви архімандрит Філарет (Єгоров), викладач національного університету “Києво-Могилянська Академія” та Паризького університету Сорбонни Костянтин Сігов, викладач Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна та кількох навчальних закладів Європи Олександр Філоненко, інші науковці та соціальні волонтери з України.
Ця конференція із назвою “Мітинг”, тобто “зустріч”, покликана показати християнську присутність в культурі, політиці, економіці та інших сферах суспільного життя, створити простір для спілкування у вирішенні викликів часу. Захід збирає щорічно близько 800 тисяч небайдужих людей. В першу чергу – науковців, богословів, митців, державних діячів Італії, до яких приєднуються запрошені з різних країн світу.
Наукове зібрання проходить на території гігантського експоцентру і об’єднує в собі різні формати: виставки, лекції, семінари, дискусії, концерти, вистави, навіть спортивні заходи. І звичайно – живе спілкування.