Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БРОВАРИ. Діти Зазимської парафії вчилися керувати вітрилами

У Київському міському крейсерському яхт-клубі відбулася ХІХ традиційна щорічна регата «Юнга + капітан». У змаганнях взяли участь більше 60 юних яхтсменів, в тому числі підкорювати вітер вчилися вихованці недільної школи храму на честь Воскресіння Христового с. Зазим’є. Діти з капітанами змагатися на яхтах та отримали масу позитивних вражень і подарунки.

«Сьогодні був дуже чудовий день, — говорить учасниця регати Софія, 14 років — я навіть не чекала такого: багато справжніх яхт зі справжніми вітрилами, якими вміло капітан маніпулював вітер. Це було класно!»

«Мені дуже сподобалося кататися на яхті, — каже Аня, 11 років — не дивлячись на те, що ми зайняли 3 місце, там було класно і екстремально. Наша яхта «Масандра» від вітру на поворотах так нахилялася на бік, що ми боялися перевернутися.»

«А на нашій яхті, — згадує Владислав, 10 років — був навіть маленький чотириногий юнга-песик, що радо зустрів нас і «допомагав» у змаганні».

На урочистій церемонії з нагоди закриття регати її переможці та учасники були нагороджені почесними дипломами.

Діти зазимської Недільної школи взяли участь у регаті дякуючи спільному проекту Православного центру розвитку сім’ї «Сім’я в радість» та Київського міського крейсерського яхт-клубу «Подаруй дитині радість – 2014». Протягом цього літа більше 100 дітей з багатодітних родин отримали можливість оздоровитися та розпочати опановування захоплюючого вітрильного спорту.

Київський міський крейсерський яхт-клуб заснований 11 жовтня 1967 року. Його створив і 25 років незмінно очолював Костянтин Бірюкович. Перші яхти опанували цю територію та акваторію у квітні 1968 року. Протягом всієї своєї історії клуб виховав багато спортсменів зі світовими іменами. На території клубу виготовляють яхти, які беруть участь у міжнародних змаганнях. Із числа цих яхт дві навіть успішно брали участь у навколосвітніх подорожах.