Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Митрополит Антоній благословив бійців хмельницької спецроти «Богдан»

10 липня на тренувальній базі спецпідрозділу у селі Корчунок Хмельницького району 101 правоохоронець присягли на вірність України. Кожен з бійців віком від 18 до 57 років пройшов відповідний відбір, а також тестування на детекторі брехні.
В урочистих зборах з нагоди складання присяги працівника органів внутрішніх справ України взяв участь Високопреосвященніший Антоній, Митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський.
у своєму архіпастирському слові, закликав Боже благословення на бійців роти патрульної служби міліції особливого призначення «Богдан», та зазначив: «У цей складний для Держави час, Ви мусите не лише захищати нашу країну, але й дбати про мир у власному серці. Це непросто, це вимагає роботи над собою і посиленої молитви. «Царство Боже всередині вас є» — говорить Святе Письмо, і пекло всередині нас і від нас залежить що ми частіше відчуватимемо… У будь-яких ситуаціях потрібно залишатися людьми — за це ми матимемо відповідальність перед народом та перед Богом. Нехай скоріше прийде бажаний для нас усіх, час миру, коли, за словом пророка: «Перекують мечі на орала і списи на серпи…» (Іс. 2, 4), але для реалізації цього країні необхідні справжні патріоти та надійні захисники.
Нехай православні святі воїни оберігають Вас своїми молитвами, а Ви не забувайте молитися до них: Вмч. Дімітрію Солунському, Прп. Іллі Муромцю, Св. Іоанну Воїну, Арх. Михаїлу – начальнику воїнства Небесного та ін. й наші Небесні заступники ніколи не залишать нас у біді та будуть надійним щитом та підмогою у важку хвилину!».
Після архіпастирського звернення, усі бійці були окроплені святою водою.
По завершенні складання присяги, усі присутні мали змогу оглянути територію навчальної бази та показовий виступ працівників спецрозділу у несінні на блокпостах.
У суботу, 12 липня, планується відправка частини підрозділу на схід для заміни на бойовому посту правоохоронців Хмельниччини, які несуть службу по охороні громадського порядку на блокпостах уже понад місяць.