Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХАРКІВ. Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри звершив Божественну літургію в Благовіщенському соборі міста

20 липня, в неділю 6-ту після П’ятидесятниці, Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій очолив Божественну літургію в Свято-Благовіщенському кафедральному соборі міста Харкова.
Його Високопреосвященству співслужили керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій, секретар Харківської єпархії протоієрей Михайло Кіт, глава адміністративного апарату Київської митрополії протоієрей Володимир Коцаба, а також міське духовенство.
Після Євангельського читання владика Онуфрій звернувся до віруючих з архіпастирським словом.
За богослужінням були піднесені прохання і молитви про мир в Україні, а також за упокій душі новопреставленого Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира.
Наприкінці відправи владика-Місцеблюститель висловив подяку митрополиту Харківському і Богодухівському Онуфрію за запрошення відвідати столицю Слобожанського краю, де йому свого часу довелося здійснювати архіпастирське служіння разом з митрополитом Харківським і Богодухівським Никодимом. Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри також подякував духовенству та мирянам за несення рятівного хрестоношення, яке є запорукою доброго улаштування спасительної християнської любові.
У свою чергу керуючий Харківською єпархією подякував митрополиту Чернівецькому і Буковинському Онуфрію та митрополиту Бориспільському і Броварському Антонію за спільну молитву, та на згадку про відвідини Харкова вручив їм ікони святих номучеників Слобожанської землі.
По завершенні Божественної літургії собором архієреїв біля гробу митрополита Никодима (Руснака) в нижньому приділі Свято-Благовіщенського кафедрального собору була відслужена заупокійна літія.