Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Відбувся випуск офіцерів-прикордонників

27 червня відбувся 22-й випуск офіцерів-прикордонників Національної академії прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. У церемонії випуску, яка відбулася на плацу навчального закладу, з благословення митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія прийняв участь секретар єпархії – протоієрей Олександр Дацюк.
Звертаючись з вітальним словом до молодих офіцерів — випускників Національної Академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, о. Олександр зазначив:
«Ви мусите захищати кордони України та дбати про мир у власному серці. Це непросто, це вимагає роботи над собою і посиленої молитви. «Царство Боже всередині вас є» — говорить Святе Письмо, і пекло всередині нас і від нас залежить що ми частіше відчуватимемо… У будь-яких ситуаціях потрібно бути людьми за це ми матимемо відповідальність перед народом та перед Богом. Нехай скоріше прийде бажаний для нас усіх, час миру, коли, за словом пророка: «Перекують мечі на орала і списи на серпи…» (Іс. 2, 4), але для реалізації цього нам необхідні міцні кордони і справжні патріоти, які їх охороняють.
Нехай православні святі воїни оберігають Вас своїми молитвами, а Ви не забувайте молитися до них: Вмч. Дімітрію Солунському, Прп. Іллі Муромцю – нашому земляку і також прикордоннику, Св. Іоанну Воїну, Арх. Михаїлу – начальнику воїнства Небесного та ін. й наші Небесні заступники ніколи не залишать нас у біді та будуть надійним щитом та підмогою у важку хвилину!».
Після вітального слова усіх випускників було окроплено святою водою.
У церемонії випуску взяли участь представники командування Державної прикордонної служби України, облради, облдержадміністрації, Хмельницького міськвиконкому, силових відомств, ЗМІ, громадськість міста та області, батьки та родини випускників.