Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КІРОВОГРАД. В обласній бібліотеці ім О.М. Бойченка відбувся круглий стіл з веб-спілкуванням на тему: «Цінність життя»

24 червня, з благословення архієпископа Іоасафа та ініціативи Молодіжного і Соціального відділів Кіровоградської єпархії, а також Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. О. М. Бойченка, відбувся круглий стіл з веб-спілкуванням на тему: «Цінності життя», в якому прийняло участь близько 60 осіб. Метою заходу було запобігання випадків суїциду серед підростаючого покоління.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, серед населення віком від 15 до 44 років самогубство є однією з трьох головних причин смертності, після серцево-судинних та онкологічних захворювань. Кожного року в світі близько мільйона людей власноручно вкорочують собі віку, тобто одна людина кожні 40 секунд. Кількість спроб звести рахунки з життям в Україні пропорційна кількості дорожньо-транспортних пригод.
Тема підліткового суїциду особливо гостра, але її намагаються обходити обабіч і не підіймати на широкий загал. Виховуючи молоде підростаюче покоління, ми не зважаємо на те, яку частину нашого майбутнього втрачаємо через подібні події.
Першою до учасників заходу звернулася директор Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва Савенко Лариса Миколаївна. В своєму привітальному слові вона наголосила на важливості даної проблеми. Доповідачами круглого столу були: директор обласного центру соціально-психологічної допомоги Вінницька Наталія Миколаївна; викладач факультету педагогіки та психології Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка практикуючий психолог Зубченко Владислав Владиславович; голова Соціального відділу Кіровоградської єпархії Української Православної Церкви протоієрей Андрій Бобрик, а також доповідачем і ведучим заходу був голова Молодіжного відділу Кіровоградської єпархії Української Православної Церкви протоієрей Діонісій Буренко.
В рамках круглого столу відбулося он-лайн спілкування з зірками українського шоу-бізнесу, які висловили своє відношення та дали поради стосовно цієї теми. Дует Анна-Марія – фіналістки шоу «Голос країни» та національного відбору на «Євробачення» – не мали можливості в цей день вийти на зв’язок, тому напередодні записали он-лайн звернення. В ньому українські співачки і акторки звернулися до учасників круглого столу і відмітили велику цінність життя людини. Лідер гурту «С.К.А.Й.» Олег Собчук в живому спілкуванні з молоддю по веб-камері назвав суїцид найбільшим безглуздям сучасності і вказав на те, що всі проблеми можна вирішити дипломатичним шляхом. Композитор Влад Дарвін побажав учасникам круглого столу терпіння у нелегких життєвих ситуаціях, проблемах і конфліктах, і мужності у їх здоланні. Також в он-лайн спілкуванні взяв участь протоієрей Іоанн Тронько – заступник голови Синодального відділу УПЦ по роботі із скаутськими організаціями, настоятель храму святителя Петра Могили м. Київ. Батюшка розкрив православне вчення про цінність людського життя і гріховність суїциду.