Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Урочисте богослужіння з нагоди пам’яті перенесення чесної глави Анастасії Римлянині з Волині до Житомира

26 червня, свята Православна Церква звершує пам’ять урочистої і воодночас історичної події перенесення чесної глави преподобномучениці Анастасії Римлянині із Волині до міста Житомира. Як свідчить історичний нарис святкове дійство, з дозволу Святійшого Синоду відбулось у 1903 році.
Щорічно цей нарочитий день відзначають торжественно у Житомирському Свято-Анастасіївському ставропігійному жіночому монастирі. На запрошення ігумені обителі, матушки Михаїли (Фурманець), на урочисту Божественну літургію зібралося чимало духовенства, вірян та гостей. Богослужіння очолив архієпископ Уманський і Звенигородський Пантелеймон. Владиці співслужили: архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим та архієпископ Городницький Олександр.
На завершення святої Євхаристії було звершено святковий молебень та прочитано молитву до святої преподобномучениці Анастасії Римлянині. Також традиційно прозвучали вітання із торжеством від архіпастирів до богомольців. Особливі слова теплих вітань владики висловили і настоятельниці монастиря, ігумені Михаїлі (Фурманець).