Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРНІГІВ. Єпископ Іриней зустрівся з головою Чернігівської обласної державної адміністрації

16 квітня єпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней взяв участь в зустрічі членів Чернігівської обласної Ради Церков і релігійних організацій з головою обласної державної адміністрації Володимиром Івашком.
Керуючий Ніжинською єпархією закликав учасників зустрічі «справами, а не лише розмовами показувати прагнення до суспільного миру і міжконфесійної злагоди в нашій державі. На переконання Його Преосвященства, «в нинішніх складних умовах почуття не повинні брати верх над здоровим глуздом, а священики мають виконувати свій духовний обов’язок – вести людські душі до спасіння».
Наприкінці зустрічі було прийнято звернення обласної Ради Церков до віруючих області, яке підписали всі присутні.
Звернення Чернігівської обласної Ради Церков і релігійних організацій до віруючих усіх віросповідань, жителів Чернігівської області.
Шановні співгромадяни! Будучи невід’ємною частиною українського суспільства та відчуваючи духовний обов’язок і громадянську відповідальність, ми, керівники релігійних організацій області, члени Чернігівської обласної Ради Церков і релігійних організацій вважаємо за необхідне звернутися до всіх віруючих та жителів області в тяжкий час для нашої країни.
Нині ключовим завданням для держави є забезпечення соборності, єдності й консолідації нації, збереження миру та спокою в країні, у вирішенні якого повинні відігравати важливу роль, на наше переконання, і церкви та релігійні організації з тим, щоб, на засадах релігійної моралі утверджувати мир та соборність різних регіонів України.
Просимо всіх жителів Чернігівської області, незалежно від політичних переконань, бути мудрими і відповідальними.
Закликаємо спрямувати спільні зусилля органів державної влади, релігійних та громадських організацій, всіх віруючих та жителів області для збереження миру в Україні і збереження територіальної цілісності і суверенітету Української держави. Будемо продовжувати пошуки шляхів та засобів спільного вирішення проблем з тим, щоб наш край був землею миру, злагоди, любові, високої духовності.
Церкви і релігійні організації – з народом України.
Молимося за нашу Батьківщину, за її народ, мир, злагоду та порозуміння в суспільстві.
Віримо, що спільними зусиллями ми зможемо подолати всі труднощі.