Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Відбулася поминальна панахида за загиблими ліквідаторами аварії на ЧАЕС

26 квітня, відзначаються всім світом 28-мі роковини страшної техногенної катастрофи – аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Більше 5 тисяч криворіжців приймали участь в її ліквідації, більше ніж кожен третій вже пішов з життя.
З благословення архієпископа Криворізького і Нікопольського Єфрема 26 квітня в Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Кривого Рогу відбулася поминальна панахида. Для учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, вдів померлих ліквідаторів та благодійників богослужіння звершив економ собору протоієрей Андрій Будовський.
За активну громадську та благодійну діяльність благословенними Архієрейськими грамотами були відзначені Микитюк М.Ф., Коптєв А.Г., Науменко В.В., Булєйко М.Г., Кучмістенко В.М., Куліненко В.Т., Мороз Н.Ф., Тараненко Т.І., Василенко В.М.
Голова Криворізької міської організації «Союз Чорнобиль України» Цибань О.М. висловив духовенству подяку за багаторічну допомогу та духовну підтримку і сердечне відношення до людей, що постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи.