Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ШЕПЕТІВКА. Відбулась нарада керівників закладів культури Шепетівськото району

6 лютого у приміщенні музею М. Островського відбулась нарада керівників закладів культури Шепетівськото району з порядком денним: «Про підсумки організаційно-творчої та фінансово-господарської діяльності установ культури за 2013 рік та завдання по забезпеченню їх функціонування у 2014 році».
З блогословення єпископа Шепетівського і Славутського Діонісія та на запрошення начальника відділу культури районної державної адміністрації Богурської Л.М. у нараді взяв участь завідуючий канцелярією Шепетівської єперхії свящ .Олександр Сенгеєв. Він виступив із пропозиціями щодо подальшої координації зусиль працівників культури і православної церкви, які були схвально сприйняті присутніми на нараді керівниками установ культури, яких взяло участь 150 чоловік.

Текст виступу:
«Шановні керівники закладів культури району,
Я вдячний за нагоду звернутися до усіх вас від імені керівництва Шепетівської і Славутської єпархії.
Відділи культури зараз і в місті, і в районі об’єднані з відділами у справах релігії. І це не випадково. У Бога випадковостей не буває.
Сфери наших інтересів, завдань, планів багато в чому перетинаються.
Підсумовуючи роботу за попередній рік, слід відзначити, що ми з вашого боку завжди зустрічали підтримку і розуміння. Але наше завдання сьогодні намітити нові орієнтири на рік, що розпочався.
Нам би хотілося, щоби наша подальша спільна робота по піднесенню рівня духовності наших краян стала більш плідною, результативною і злагодженою. Для цього дозвольте запропонувати наступне:

* давайте узгоджувати наші плани роботи на рік. Визначимо заходи, у яких могли б взяти участь священники і разом готуватися до них
* по-друге, пропоную більше уваги звернути на роботу із молоддю. Саме на базі Будинків культури, бібліотек можна було б організовувати для молоді, старшокласників круглі столи, вечори запитань і відповідей, перегляд та обговорення духовних фільмів з участю священників. Головне у цих заходах – не масовість і показуха, а обстановка довіри, розуміння і взаємоповаги. Достукатися до серця — ось над чим треба працювати.
* По-третє, дозвольте ще раз нагадати, що віра без добрих справ мертва. І саме наше з вами завдання спрямувати енергію молоді на добрі практичні справи – привітання хворих, самотніх і старих односельців із святами, допомога по господарству, увага і турбота про них: Молодь могла б внести свій внесок у вивчення історії населених пунктів і храмів, впорядкування територій храмів.

Дякую за увагу і зичу усім успішної роботи у 2014 році. Передаю усім вам архіпастирське благословення від імені епископа Шепетівського і Славутського Діонісія. Божої вам допомоги в усіх добрих справах.»