Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХАРЬКІВ. Звернення митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія до духовенства та вірних чад єпархії

ЗВЕРНЕННЯ МИТРОПОЛИТА ХАРКІВСЬКОГО І БОГОДУХІВСЬКОГО ОНУФРІЯ ДО ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРНИХ ЧАД ХАРКІВСЬКОЇ ЄПАРХІЇ З ПРИВОДУ ПОЛІТИЧНОГО ПРОТИСТОЯННЯ В УКРАЇНІ
24 лютого 2014 року

Улюблені отці, брати та сестри!
На нашій Богом береженій Українській землі загострилося політичне протистояння, внаслідок якого, на превеликий жаль, загинуло більше сотні людей та тисячі було поранено. Українська Православна Церква завжди була і лишається зі своїм народом, не розділяючи віруючих за політичними поглядами. Ми всі єдині в Господі нашому Ісусі Христі.

Сьогодні необхідно чітко усвідомити, що ворог людського роду – диявол шукає зручного приводу, щоб посіяти зерна ненависті, злоби, розбрату в наших серцях та загубити душі, освячені Христовою Кров’ю і молитвами святих угодників землі нашої.

Історія навчає нас, що в дні випробувань особливо необхідні тверда молитва і взаємодопомога, що можуть знищити темряву злоби та гріха, як вчить нас цьому апостол любові Іоанн Богослов: «Хто говорить, що він пробуває у світлі, та ненавидить брата свого, той у темряві досі. А хто любить брата свого, той перебуває у світлі». (1 Івана 2:9,10). Цього молитовного принципу дотримується наша Православна Церква з першого дня протистояння в суспільстві, закликаючи до миру і порозуміння.

Духовенство і віряни Харківської єпархії Української Православної Церкви висловлюють глибоке співчуття рідним та близьким безневинно вбитих кращих синів і дочок українського народу. В ці дні в наших храмах ми підносимо щирі молитви за спокій душ загиблих та про припинення ворожнечі в нашій державі.

Тільки спільними зусиллями ми зможемо збудувати міцну, єдину, соборну та незалежну Україну.

Нехай допоможе нам у цьому Милосердний Господь, благословення Котрого нехай перебуває над усіма нами.

З Любов’ю до вас рідних і молитвою за всіх,

Онуфрій,

Митрополит Харківський і Богодухівський