Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. Помер архімандрит Кирил (Петров)

18 лютого 2014 року на 84-му році життя, відійшов до Господа один із старіших кліриків Сарненсько-Поліської єпархії архімандрит Кирил (Петров). Отець Кирил (в миру Сергій Степанович Петров) народився 18 липня 1930 року в селі Стовпин Корецького району Рівненської області.
В 1974 році рукопокладений в сан священика преосвященним Даміаном, архієпископом Волинським і Рівненським та був призначений настоятелем Свято-Різдва-Богородичного храму с.Прислуч Березнівського району Рівненщини.
У 2001 році пострижений у монашество нинішнім митрополитом Сарненським і Поліським Анатолієм, з нареченням йому нового імені на честь святителя Кирила, єпископа Катанського. В 2002 році призначений виконуючим обов’язки настоятеля Свято-Покровського чоловічого монастиря с.Хотинь Березнівського району Полісся. У 2004 році возведений в сан архімандрита, а в 2012 році нагороджений правом носіння другого хреста з прикрасами.
19 лютого заупокійну Божественну Літургію, з благословіння керуючого Сарненсько-Поліською єпархією митрополита Анатолія, очолив секретар єпархії архімандрит Феофан (Федюкевич). Після Літургії було звершено чин поховання новопредставленного архімандрита Кирила. За богослужінням молилось 38 священиків, а також клірики інших єпархій, парафіяни обителі та духовні чада батюшки.
Поховано архімандрита Кирила за вівтарем Свято-Покровського храму монастиря.