Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Послання архієпископа Варфоломія з приводу подій у державі

Дорогі браття і сестри!
Для нашої рідної Держави України наступили трудні часи, часи випробувань. Ми стоїмо з Вами на порозі громадянської війни, коли брат піднімає руку на брата, коли чиняться різні беззаконня, проявляються нетерпимість і насилля. Вже ллється людська кров, гинуть люди і здається, що вже немає зміни на краще. Пам’ятайте, що одна крапля пролитої людської крові не варта ніяких здобутків. Але ми, віруючі люди, знаємо, що без волі Божої в нашому житті нічого випадкового не відбувається. Сьогодні Господь випробовує нас. Випробовує, як ми себе поведемо: чи покажемо, що ми є діти Божі, чи діти злоби і ненависті.
Нам залишається щиро молитись до Пастиреначальника Господа Іісуса Христа, щоб знову послав нам мир і братолюбіє. Бо тільки в злагоді, мирі і братолюбії ми зможемо подолати всі життєві негаразди. До цього закликає нас великий геній нашого народу Тарас Шевченко, коли в молитві, зверненій до Бога, він просить для нашого народу «…і братолюбіє подай». Так нам заповідає і святий Апостол Павел, який говорить: «Браття, якщо можливо, то майте мир з усіма».
Дорогі браття і сестри! В цей трудний час для нашої Держави і нашого народу закликаю усіх Вас, від кого це залежить, набратись мудрості й терпіння, примиритись, відмовитись від насильства і братовбивчих дій та ненависті. Адже ми — єдиний народ, живемо на одній землі, робимо спільні справи, розбудовуємо нашу Державу і молимось до Єдиного Бога Іісуса Христа. Тут не може бути суперечок, що хтось є щирий українець і патріот, а хтось ні. Такі погляди шкодять нашому народу й самій Державі.
У цей трудний час закликаю духовенство і віруючих щиро молитись за нашу Державу Україну, за наш народ, один за одного. Молімось, щоб ми відкинули все те, що нас роз’єднує, що приносить нестабільність у нашу Україну, в наш спільний дім і нашу сім’ю, що заважає жити нам у мирі і злагоді. Молімось, щоб Господь дарував нам мир і стабільність, щоб у нас не було «лівих» і «правих», молімось, щоб ми були єдиним народом, який любить свою Батьківщину, свою землю, свій народ і плекає з поміччю Божою наше спільне майбутнє.
Мир Божий, любов і порозуміння нехай перебувають з усіма Вами.
+ Варфоломій
Архієпископ Рівненський і Острозький