Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОЛЕКСАНДРІЯ. Відбулись загальні єпархіальні збори духовенства

25 лютого в Олександрійській єпархії відбулися загальні збори духовенства. Головними темами яких стали питання мирного врегулювання ситуації в державі та призначення Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького та Буковинського Онуфрія.
Після спільного обговорення головних питанням зібрання, єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп зачитав не менш важливі звернення: Звернення до державної влади у зв’язку з останніми подіями в Україні та Звернення до єпископату, духовенства, чернецтва та мирян нашої Української Православної Церкви.
Під час зборів кожен священик мав можливість висловити свою думку. Всі, хто взяв участь у цьому діалозі, висловили занепокоєння ситуацією у державі та призвали до миру, єдності та про піднесення молитви про загиблих під час протистояння у Києві та за всіх, хто сьогодні знаходиться у лікарні.
Звернення єпископа Боголєпа до духовенства єпархії носило церковно-патріотичний консолідуючий характер і дало впевненість, що разом ми зможемо і повинні зробити все необхідне для збереження миру і єдності на території Олександрійської єпархії.