Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧЕВО. Керуючий єпархією провів збори благочинних єпархії

26 лютого у будівлі Мукачівського єпархіального управління архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор провів чергові збори благочинних єпархії.
Збори благочинних розпочалися із заупокійної панахиди в єпархіальному храму на честь Всіх Святих за полеглими у протистоянні в Києві, яку очолив керуючий єпархією – архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор.
Після заупокійної панахиди у вступному слові керуючий єпархією ознайомив всіх благочинних з рішеннями Священного Синоду УПЦ, що відбувся 24 лютого 2014 року в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.
Зокрема владика довів до відома всіх присутніх, що на підставі п. 14 розділу V Статуту про Управління УПЦ на Священному Синоді було обрано Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри. Ним став Преосвященний митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій. Зокрема, в журналі Священного Синоду йдеться: «Таємним голосуванням Священний Синод УПЦ із числа своїх постійних членів обрав Місцеблюстителем Київської митрополичої кафедри Преосвященного митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія» (Журнал № 01).
Владика також повідомив присутніх про те, що ім’я Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри за богослужінням в усіх храмах і монастирях Мукачівської Православної єпархії Української Православної Церкви потрібно підносити після імені Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України за наступною формулою: «…и о Господине нашем Высокопреосвященнейшем Онуфрии, митрополите Черновицком и Буковинском, Местоблюстителе Киевской митрополичьей кафедры …».
Також владика наголосив, що Мукачівська Православна єпархія в своїх молитвах продовжує підносити усердну молитву за загиблих у протистоянні в Києві та молиться за тих, хто постраждав в результаті протистояння.