Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. У селі Острівок освячено храм

Чин освячення і першу Божественну Літургію у храмі святого преподобного Серафима Саровського звершив митрополит Волинський і Луцький Ніфонт. Владиці співслужили клірики храмів Михнівського,та Маневицького благочинь, а також клірик Свято-Покровського кафедрального храму архімандрит Аліпій ( Сапіга), та клірики храму Всіх святих Землі Волинської Луцька протодиякон Ігор Савієвський.
«Храм Божий – це серце вашої громади. Як серце керує усіма органами тіла, так і цей храм керуватиме вашим селом – це і ваша лікарня, де ви зцілюватимесь від гріхів, це також і є вашою «школою», «університетом», де ви будете вчитись смирення та любові», – зауважив, звертаючись до присутніх митрополит Волинський і Луцький Ніфонт.
І ось, після Чину освячення була відслужена перша Божественна Літургія, в ході якої були вознесені молитви за мир в Україні. До цього часу православні вірні села Острівець ходили молитись у храм до сусідніх сіл Осівці та Черче, розташовані за чотири кілометри. І ось 11 березня 2012 року була заснована громада преподобного Серафима Саровського, а влітку 2012 року митрополитом Волинським і Луцьким Ніфонтом був освячений і наріжний камінь майбутнього храму. І ось цього майже вже весняного дня 18 лютого православні вірні села Острівець мали можливість молитись, причаститись Святих Христових Таїнств у новозбудованому храмі свого рідного села.
Під час Літургії митрополит Ніфонт звершив дияконську хіротонію над вихованцем IV і курсу ВДС Сергієм Кацевичем.
«Ця пасхальна радість, якою любив ділитись святий преподобний Серафим Саровський із ближніими буде тепер буде із вами завжди. Тут ви зможете молитись за рідних і близьких, тут відпочиватиме ваша душа, приноситиметься тут Безкровна Жертва і ви причащатиметесь Святих Тіла і Крові Христових», – підкреслив, звертаючись до вірних у слові проповіді після євангельського читання священик Володимир Коверчук.
Після Літургії відбувся хресний хід під час якого вірних було окроплено свяченою водою.
«У ці дні ми також возносимо молитви за нашу Україну, ми молимось за мир та взаєморозуміння», – сказав, звертаючись до вірних митрополит Волинський і Луцький Ніфонт.
Владика Ніфонт також вручив грамоту Волинської єпархії голові парафіяльної ради храму святого преподобного Серафима Саровського Валентину Семенюку.
Варто зауважити, що новопоставлений диякон Сергій Кацевич є місцевим мешканцем, а до Волинської духовної семінарії поступив він вже у зрілих літах, відчувши покликання бути священнослужителем. «І напевно це – промисел Божий, що моя дияконська хіротонія була звершена тут, на моїй рідній землі, адже я сам із сусіднього села», – зауважив у коментарі прес-службі Волинської єпархії диякон Сергій Кацевич.
Настоятелем парафії, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта став священик Віктор Базюк.