Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Єпископ Васильківський Миколай звершив панахиду за загиблими на вулиці від морозу та хвороб

1 лютого за ініціативи спільноти святого Егідія, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира вікарій Київської митрополії, єпископ Васильківський Миколай, керуючий Південним київським вікаріатством у Вознесенському храмі (на Деміївці), Голосіївського благочиння міста Києва, звершив панахиду за загиблими на вулиці від морозу та хвороб.
Владиці співслужили: благочинний Голосіївського благочиння протоієрей Павел Кирилов та духовенство Вознесенського храму.
«Ця панахида вже стала традицією, — розповідає Юрій Ліфансе, голова спільноти святого Егідія в Києві, — Наші друзі-бездомні пам’ятають про неї протягом усього року, вони чекають цієї події, бо для них це справді важливо. Часто вони бояться чи соромляться заходити в храми через свій вигляд, але ми знаємо, що Христос завжди був серед найбідніших». Також, Юрій Ліфансе зазначив, що велика біда безпритульних не лише в тому, що в них немає дому чи їжі, а, в першу чергу, в тому, що суспільство зневажає їх, вважає недостойними допомоги.
У своєму слові преосвященний Миколай передав присутнім благословення Блаженнішого Митрополита Володимира та зауважив: «На жаль ця панахида стала вже традиційною. Кожного року, взимку від морозу та хвороб гинуть люди. І кожна така смерть — докір усім нам. Нашому суспільству не достає любові та милосердя. Але ж, любов і милосердя — є шляхом до Христа. І кожен, хто турбується про свого ближнього уподоблює себе Христу».
Після панахиди настоятель та парафіяни Вознесенського храму запросили всіх до благодійної трапези, яку єпископ Миколай благословив та розділив із безпритульними.

*******

Нижче, у нашій фотогалереї Ви можете звернути увагу на листівку спільноти святого Егідія — «Зима солідарності», в якій просто і доступно показано, що кожен із нас може зробити для безпритульних.