Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Відійшов до Господа клірик парафії Преображення Господнього протодиякон Георгій Сініцин

5 лютого на 70-му році життя відійшов до Господа клірик парафії Преображення Господнього Солом’янського благочиння Південного київського вікаріатства протодиякон Георгій Сініцин.
Народився 30 червня 1945 року. Ніс послух старости Свято-Покровського храму, що на Солом’янці, який у 1992 році було захоплено розкольниками. Протягом п’яти років він з парафіянами боровся за церкву. Коли було підписано угоду Про визнання діючого положення про власність, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир благословив залишити місце служіння. У 1998 році було розпочато будівництво храму на території парку імені М. Островського, у якому парафіяни особисто приймали участь у зведенні церкви.13 жовтня 1998 року за ревне відстоювання Православ’я Його Блаженство висвятив старосту Георгія Сініцина у дияконський сан. Протягом 15 років протодиякон Георгій присвятив служінню Церкві на одній парафії.
Духовенство міста Києва висловлює свої співчуття рідним та близьким спочилого. Віримо, що милосердний Господь протодиякона Георгія «в оселях праведних вселить, на лоні Авраамовому упокоїть, і до праведних причислить». Вічна йому пам’ять!