Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Благочинний Бишівського благочиння взяв участь у засіданні Громадської та Гуманітарної рад при КОДА

17 лютого під головуванням губернатора Київської області Анатолія Присяжнюка відбулося спільне засідання Громадської та Гуманітарної рад при Київській обласній державній адміністрації.
З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира на запрошення організаторів участь у заході взяв благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), який очолює Комісію з благодійництва Макарівської районної ради та є членом гуманітарної та громадської рад при обласній адміністрації.
Провідними темами для обговорення стали останні суспільно-політичні події та ювілейні заходи до 200-річчя з дня народження великого Кобзаря на Київщині.
У своєму слові отець Філарет зазначив, що в усіх парафіях та монастирях Української Православної Церкви з благословення її священноначалія звершуються особливі молитви про мир і злагоду в українському суспільстві та примноження любові і викорінення всілякої ненависті. «Дуже важливо, щоб в душах і в серцях людей віруючих був мир. Тоді мир Христовий ми можемо розповсюджувати навколо нас. А в кожній людині ми повинні бачити образ Божий. І тільки ставлячись з любов’ю до всіх, ми зможемо звершувати Христові справи на землі», — зазначив отець Філарет.
Священнослужитель також зазначив, що унікальність Києва і Київщини полягає в тому, що тут завжди знаходили порозуміння представники як різних національностей і віросповідань, так і різних геополітичних поглядів. А мир і злагода в суспільстві починаються з миру в наших душах, з любові до ближніх.
Голова Київської обласної державної адміністрації висловив слова подяки архімандриту Філарету за участь у заході.