Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННЦЯ. В поминальну суботу у храмах єпархії молилися за спочилих і загиблих під час останніх трагічних подій в Україні

22 лютого, в м’ясопусну поминальну суботу, в усіх храмах єпархії вібулися заупокійні богослужіння, під час яких пом’янули усіх спочилих православних християн. Особливі молитви підносилися цього дня за загиблих під час останніх трагічних подій в Україні.
У Спасо-Прербраженському каферальному соборі заупокійну Божественну літургію звершив митрополит Вінницький і Барський Симеон. У своїй проповіді Архієрей наголосив, що поминання померлих рідних і близьких – це святий обов’язок кожного християнина. Адже лише молитви живих можуть служити втіхою і заспокоєнням для тих, хто вже переступив поріг Вічності. “Вічна пам’ять”, яку ми співаємо під час погребіння та панахиди – це нагадування про те, що наша молитва повинна тривати не лише протягом 9 або 40 днів після смерті близької нам люини, а вічно, тобто постійно, поки ми живемо, бо саме молитва є знаком того, що ми дійсно любимо людей, з якими нас розлучила смерть» — сказав владика.
У своєму слові митрополит Симеон торкнувся трагічних подій, що відбувалися напередодні у Києві, в результаті яких загинули близько сотні людей. Владика закликав до молитви за убієнних і померлих від ран і зачитав присутнім Звернення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, в якому Предстоятель УПЦ закликав усю Церкву о молитви до загиблих протягом масляного тижня, коли слід відмінити усі розважальні заходи, притаманні цьому періоду, а також протягом всього Великого Посту, який є часом посиленої молитви. Митрополит Симеон закликав свою паству й до молитви про поранених, які зараз перебувають у лікарнях і потребують як матеріальної підтримки, так і молитов про Божу допомогу в одужанні.
Після літургії у кафедральному соборі архієрей з духовенством відслужив панахиду за спочилими та загиблими. Заупокійні богослужіння цього дня відбулися в усіх храмах єпархії.