Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Відбувся молебень в день престольного свята у національному аграрному університеті

12 лютого, в день собору Вселенських Учителів і Святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоустого, у Вінницькому національному аграрному університеті відбувся святковий молебень. Цей день для університету є престольним святом, адже на території учбового закладу зводиться храм на честь трьох святих, пам’ять яких відзначається.
Богослужіння звершили правлячі архієреї єпархій Вінницької області: митрополит Вінницький і Барський Симеон, архієпископ ТУльчинський і Брацлавський Іонафан, архієпископ Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт. Архієреям співслужили священики міста Вінниці та сусідніх єпархій. Під час відправи молився президент університету народний депутат України Калетнік Григорій Миколайович, а також професорсько-викладацький склад університету.
Наприкінці молебню владика Симеон звернувся до всіх присутніх з проповіддю, а також привітав президента університету з днем ангела. В свою чергу Григорій Миколайович подякував архієреям та священикам за молитви, турботу про духовне виховання студентів та слова привітання.