Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХМЕЛЬНИЦКИЙ. Митрополит Антоній освятив новозбудований храм

6 серпня митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній освятив новозбудований храм на честь Святого Вмч. і Цілителя Пантелеймона у с.Дашківці Віньковецького округу. Ця подія стала святом для усіх жителів села, які у святковому одязі – вишиваних сорочках, урочисто зустріли Архіпастиря та щиро молилися у новому храмі, який побудувала своїми коштами фундатор храму – Людмила Ворона зі своєю родиною, яка є уроженкою цього села.
«Запалилася нова духовна лампада на Хмельниччині: освячено новий храм, який стане дороговказом у житті для мешканців та гостей села, які повинні робити усе від них залежне, щоб ці стіни ніколи не пустували та не були занедбаними, але слугували для спасіння душ вірних, тим більше, що тут знаходиться ікона з мощами Вмч. Пантелеймона, яку пожертвувала у храм фундатор…» — зазначив у вітальному слові Владика Митрополит. Після Богослужіння та Хресної ходи, за труди во благо Церкви, фундатор храму, відома на Хмельниччині благодіниця — Ворона Л.М. була нагороджена Орденом Святої Праведної Анни І ступеня.
Окрім того, особи, які також долучилися до новобудови, отримали Архієрейські Грамоти: Тиханська Ольга Василівна — архітектор храму.
Були відзначені Архієрейськими Грамотами і люди, які проявили активність при будівництві, допомагаючи своєю працею та посильними пожертвами, а саме: Шумивода Владислав Володимирович, Онуфрійчук Тетяна Василівна, Нетреба Антоніна Сергіївна та Жолонковська Галина Дем’янівна.