Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧІВЕ. Відбулись духовно-місіонерські Кирило-Мефодіїівські молодіжні читання

7 червня в селі Станово, Мукачівського району відбулися міжнародні Кирило-Мефодіїівські духовно-місіонерські молодіжні читання на честь 1150-річчя приходу святих Кирила і Мефодія на Словянські землі.
8 молодіжок єпархії в одному місці. Вітальне слово архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора до учасників незвичного молодіжного форуму.
Протоієрей Димитрій Сидор, настоятель Ужгородського Хресто-Воздвиженського, акцентував увагу на безпосередній місії святих братів.
Цікавим був досвід роботи з молоддю Православної Церкви в Чеських землях і Словакії, про який розповів протоієрей Іоанн Білоруський, духівник Братства православної молоді Словакії.
Голова Інформаційного відділу єпархії протоієрей Олександр Монич звернув увагу аудиторії на богослужбову мову і всі нюанси пов’язані з її сприйняттям.
Отець Віктор Палош, голова Єпархіального відділу у справах сім’ї та молоді – модератор читань оголосив про презентацію соціальної мережі «Знайомство під церковним куполом» http://kypol.net». Отець Василій Керецман вдало і динамічно про головне в сайті.
Подячне слово від голови Станівського молодіжного братства на честь святих Кирила і Мефодія – протоієрея Василія Поповича.
Окреме спасибі журналістці та редактору радіопрограм «Тиса1» – Н.І Шпак та оператору Валерію.