Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Архієпископ Єфрем відзначив благословенними грамотами учасників фестивалю духовно-патріотичної пісні «Джерела вічності»

В свято праведного Іоанна Руського, сповідника (1730), архієпископ Криворізький і Нікопольський Єфрем звершив Божественну літургію в Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Кривого Рогу у співслужінні соборного духовенства. За богослужінням після читання недільного Євангелія криворізький архіпастир оголосив повчальне слово на тему «Про фізичне та духовне прозріння».
Після завершення Божественної літургії архієпископ Єфрем прийняв організаторів та учасників фестивалю духовно-патріотичної пісні «Джерела вічності», що відбувся у рамках проведення Других міжнародних наукових Кирило-Мефодіївських читань, присвячених вшануванню 1150-ліття слов’янської писемності та святкуванню 1025-річчя Хрещення Київської Русі. У приміщенні адміністративного корпусу Спасо-Преображенського собору владика Єфрем вручив благословенні архієрейські грамоти керівникам творчих колективів, керівникам недільних шкіл і православних братств, регентам хорів храмів м. Кривого Рогу, що взяли активну участь у фестивалі духовно-патріотичної пісні. Також всі колективи були нагороджені пам’ятними іконами святих рівноапостольних учителей слов’янських Кирила і Мефодія та князя Володимира, а також грамотами управлінь освіти і науки, культури і туризму виконкому Криворізької міської ради. Наприкінці зустрічі архієпископ Єфрем подякував присутнім за організацію дійсно духовного пісенного фестивалю і преподав усім архіпастирське благословення.