Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Архідиякон Сергій Косовський вручив колективу Національної Медичної Академії Післядипломної Освіти ім. П. Шупіка Грамоту Предстоятеля УПЦ

З нагоди дня медичного працівника в Україні колектив Національної Медичної Академії Післядипломної Освіти ім. П. Шупіка (НМАПО) удостоєно Грамоти Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира.
За благословенням Його Блаженства Грамоту вручив голова Синодального відділу благодійності та соціального служіння УПЦ архідиякон Сергій Косовський під час урочистого засідання вченої ради Академії.
Напередодні заходу відбулася робоча зустріч його високопреподобія архідиякона Сергія з ректором НМАПО академіком Національної Академії Медичних Наук України професором Юрієм Вороненком. В ході зустрічі було обговорено шляхи співпраці Української Православної Церкви та Національної Медичної Академії Післядипломної Освіти, зокрема, з питань розробки та впровадження освітніх програм підготовки волонтерів (сестер милосердя) для допомоги хворим та ефективної взаємодії з системою охорони здоров’я.
На сьогоднішній день НМАПО ім. П Шупіка є головною установою в Україні з післядипломної підготовки та атестації медичних кадрів. У складі Академії працюють 225 докторів наук, в тому числі 168 професорів та 496 кандидатів наук, з яких 257 мають звання доцента. Серед співробітників Академії 31 лауреат Державної премії України в галузі науки та техніки.