Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Представники УПЦ взяли участь у конференції «Роль та внесок релігійних громад у боротьбу з епідемією туберкульозу в Україні»

11 червня фонд «Розвиток України» в рамках програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» спільно з Комісією з соціального служіння при Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій провів конференцію «Роль та внесок релігійних громад у боротьбу з епідемією туберкульозу в Україні».
Метою проведення конференції було прагнення сформувати серед представників релігійних конфесій та церков єдиного бачення стосовно проблеми епідемії туберкульозу в Україні та можливість залучення, через соціальну мобілізацію, місцевих релігійних громад для протидії епідемії. В роботі конференції взяли участь представники основних релігійних конфесій України.
Українську Православну Церкву представляли: від Синодального відділу з благодійності та соціального служіння УПЦ Голова Комісії соціального служіння м. Києва протоієрей Володимир Косточка, Голова відділу з охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів Київської єпархії УПЦ протоієрей Віталій Данилюк, Голова відділу соціального служіння та благодійності Херсонської єпархії УПЦ протоієрей Сергій Дмитрієв, благочинний лікарняних храмів Дніпропетровської єпархії УПЦ протоієрей Георгій Захаренко та Яна Баранова, Ганна Шавлак, Аліна Недашківська – представники організацій та фондів, які тісно співпрацюють з відділами соціального служіння та благодійності Української Православної Церкви .
Результатом конференції стало прийняття відповідної резолюції щодо спільної позиції Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій у боротьбі з епідемією туберкульозу в Україні.