Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Керуючий справами УПЦ взяв участь у прес-конференції, присвяченій святкуванню 1025-річчя Хрещення Київської Русі

11 червня по благословенню Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський Антоній, взяв участь у прес-конференції, на якій було презентовано заходи, що пройдуть у столиці в рамках святкувань 1025-річчя Хрещення Київської Русі.
У прес-конференції прийняли участь: голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, члени правління Міжнародної громадської організації «День Хрещення Русі», депутат Київради Олексій Омельяненко, директор Інституту археології НАН України Петро Толочко, член Виконкому Національного Олімпійського комітету України, призер Олімпійських ігор Олександр Крикун, намісник Свято-Покровського Голосіївського чоловічого монастиря архімандрит Ісаакій (Андронік). Тема святкування Хрещення Київської Русі викликала великий інтерес в українських і російських ЗМІ: на прес-конференції були присутні 18 знімальних груп телеканалів і близько 30 представників друкованих та електронних ЗМІ.
За словами керуючого справами УПЦ митрополита Бориспільського Антонія, основні святкові заходи у Києві відкриються 27 липня молебнем на честь Хрестителя Русі на Володимирській гірці. У той же день у Києво-Печерській Лаврі відбудеться Вечірнє богослужіння, а вранці 28 липня — святкова Божественна літургія. За словами митрополита Антонія, цього року в ювілейних урочистостях у столиці візьмуть участь представники 15 помісних православних церков. Також до Києва в ці дні очікується прибуття великої кількості паломників, яких розмістять у монастирях.
Керівник МГО «День Хрещення Русі» Олег Карамазов розповів про ключову подію святкових заходів у столиці — про зустріч мощів святого рівноапостольного князя Володимира. Святиню доставить до Києва міжнародний Хресний хід, який 29 травня стартував у м. Владивосток, пройде територією Росії, Білорусі, і на початку липня перетне український кордон. 27 липня, на Хрещатику, ковчег з мощами Хрестителя Русі зустрінуть Патріарх Московський і всієї Русі Кирил, Блаженніший Митрополит Володимир та ієрархи помісних православних церков.
Член правління МГО «День Хрещення Русі» Олексій Омельяненко розповів про початок будівництва на березі Дніпра, під стінами Києво-Печерської Лаври, храму на честь Хрестителя Русі і головної хрещенської купелі країни.
У свою чергу, директор Інституту археології Петро Толочко повідомив про те, що у Києві 26 і 27 червня пройде міжнародна наукова конференція, на якій зберуться відомі фахівці та вчені з історії Київської Русі.