Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОРДЖОНІКІДЗЕ. Жителі міста висловили пошану ветеранам Великої Вітчизняної війни

«День Перемоги – свято, яке відзначається усім миром. У світлі православної віри подвиг героїв Великої Вітчизняної війни набуває особливої глибини. Адже головне, що показала війна, – перемога над будь-яким ворогом неможлива без духовної основи, духовної сили народу». Саме цю думку доносить благочинний Нікопольського району та міста Орджонікідзе протоієрей Володимир Качан, зустрічаючись з мирянами на численних заходах, приурочених світлій травневій даті. Не стала винятком і цьогорічна зустріч, що відбулася 9 травня з ветеранами Великої Вітчизняної війни, яку вже не перший рік організовує протоієрей Володимир у храмі Іоанна Златоуста м. Орджонікідзе.
Настоятель храму із християнською любов’ю звернувся до свідків тих страшних подій, які дивилися в очі смерті й своїми серцями пережили гіркоту втрат. Священик щиро подякував дідусям та бабусям за їхній подвиг та побажав помочі Божої, доброго здоров’я, кріпості сил душевних і тілесних та висловив надію на те, що вони якомога довше нестимуть свідчення про справжні цінності, правильні моральні пріоритети, і що героїчне минуле нашого народу залишатиметься його сьогоденням. До привітань настоятеля приєдналися військовий комісар міста Орджонікідзе підполковник Сергій Дем’янчук та голова ветеранської організації Микола Баршунін. На завершення зустрічі протоієрей Володимир разом з гостями відслужив подячний молебень та окропив усіх присутніх святою водою.
У трапезній залі храму присутні продовжили спілкування під живий звук акордеону зі знайомими до болю фронтовими мелодіями. Старенькі говорили про одвічні людські цінності – віру православну, духовність, любов до Батьківщини, готовність життя покласти за брата свого, про трудовий подвиг жінок та дітей, що кували Перемогу в тилу. Гості були зворушені виступом вихованців недільної школи при храмі Іоанна Златоуста, які у співах та віршах привітали дорогих ветеранів зі Світлою седмицею і показали виставу з глибоким духовним змістом про великоднього колобка.
Розчулені такою увагою гості адресували багато слів вдячності присутнім за увагу й турботу про старше покоління, а підростаючій молоді – за дух поваги до всього, що пережили ветерани, і на сьогодні є дорогоцінною спадщиною для усіх, хто виріс під мирним небом. Надзвичайно теплі враження, змішані з тривожною радістю залишив цей погожий травневий день у душах ветеранів. Зустріч вийшла надзвичайно сердечною, кожний ветеран повернувся додому з великоднім подарунком.