Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛЬВІВ. Представники єпархії взяли участь в семінарі на тему: «Захист прав дітей»

21 травня Львівським регіональним Інститутом державного управління Національної академії Держаного Управління при Президентові України та Українським Богословським Науковим Товариством проведено науково практичний семінар на тему: «Захист прав дітей». До участі запрошені державні органи влади, які координують питання дітей та священнослужителі.
З благословення єпископа Львівського і Галицького Філарета участь в даному семінарі взяли секретар єпархії прот. Богдан Білас та голова єпархіального відділу у справах сім’ї диякон Михаїл Коник
Метою цього заходу є поглиблення у суспільстві свідомості про відповідальність за виховання молодого покоління у дусі християнської моралі та пошанування християнських традицій, притаманних українському народові та об’єднання зусиль державних та церковних структур для поглиблення та розвитку оптимальної стратегії захисту прав дітей; збереження традиційної української сім’ї та пошанування гідності дитини.
Під час проведення семінару представники державних структур інформували про стан реалізації державної політики у сфері захисту прав дітей у контексті введення посади фахівця соціальної роботи, спрямованих на виконання Соціальних ініціатив Президента України, роботи з кризовими сім’ями та шляхом співпраці, інформування і виведення сім’ї з складних життєвих обставин.
У другій частині семінару представники церков презентували проекти в даному напрямку.
Диякон Михаїл Коник презентував роботу Львівської єпархії УПЦ у напрямку захисту прав дітей, де особливо звернув увагу на допомогу дітям, які проживають в сім’ях, що опинилися в складних життєвих обставинах, адже «це діти, які в майбутньому можуть поповнити ряди дітей, позбавлених батьківського піклування і щоб не допустити цього, Церква по-особливому повинна допомогти цим сім’ям і не лише матеріально. Ми повинні допомогти такій сім’ї усвідомити, що вона у світі цьому не є одинокою, забутою, відкиненою на периферію суспільства, а вона є цінністю для Бога.» Зокрема йшлося про благодійну акцію до дня святого Миколая та різдвяних свят «Зігрій теплом свого серця», яка тепер щороку проходить у Львівській єпархії і покликана допомогти дітям з т. зв. «кризових сімей». «Ми можемо завжди зігріти холодне дитинча своїм серцем, — сказав отець, — подарувати йому маленьку частинку свого люблячого серця, а ця частинка, як маленька жаринка, може розгорітися великим полум’ям любові, і розтопити кригу покинутості, недовіри і смутку».