Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Відбулось великоднє дійство «Пасха у древньому Луцьку»

26 травня, із благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира, в Луцьку відбулось великоднє дійство «Пасха у древньому Луцьку». Участь у заході взяв митрополит Волинський і Луцький Ніфонт, заступник голови Волинської облдержадміністарції Олександр Курилюк, луцький міський голова Микола Романюк, священнослужителі та вірні Волинської єпархії.
«Христос Воскресе! Цими словами я вітаю вас, дорогі лучани. Ви не злякались дощу, прийшли до замку, де ми проводимо великоднє дійство. Нехай Господь благословляє вас, нехай в наших душах перебуває великодня радість», — сказав, звертаючись до присутніх митрополит Волинський і Луцький Ніфонт.
«Від душі вітаю вас, і дякую владиці Ніфонту за організацію цього чудового дійства в Луцькому замку», — зауважив луцький міський голова Микола Романюк.
Захід розпочасвся із театралізованої сценки, де хреститель Русі – князь Володимир «знайомився» із волинянами, які «присягнули на вірність» будівничому Держави.
Протоієрей Георгій Коваленко зачитав привітання-благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира православним лучанам.
Під час дійства пасхалні піснеспіви виконували церковні хори, зокрема хор храму Всіх Святих землі Волинської «Волинські дзвони», хор священнослужителів та мирян Ківерцівського благочиння, який виконав і духовний гімн України «Боже Великий Єдиний».
Під час заходу також збирались пожертви для онкохворих дітей.
Долучилась до дійства і православна молодь Луцька, зокрема православний юнацький клуб «Лови момент» організував характерні для молоді забави.
«Це дійство відбувається у замку Любарта, ми всі знаємо роль Дмитра-Любарта в історії нашої землі. Але цей захід, це не спогад історії, це – проекція в майбутнє. Це – торжество Православ’я», — сказав, у коментарі прес-службі Волинської єпархії протоієрей Георгій Коваленко.