Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Відбулося урочисте відкриття Центру слов’янської писемності і культури

21 травня в Саксаганському районі м. Кривого Рогу з благословення архієпископа Криворізького та Нікопольського Єфрема та за сприяння управління культури і туризму Криворізького міськвиконкому відбулось урочисте відкриття Центру слов’янської писемності і культури.
На заході були присутні помічник народного депутата України К.Ю. Павлова – В.М. Артюх, начальник управління культури та туризму міськвиконкому Л.О. Маляренко, голова місіонерського відділу Криворізької єпархії протоієрей Анатолій Бондар, голова Криворізького міського союзу поляків В.М. Травинська, голова Руської міської спілки Г.Г. Туренко, творчі дитячі колективи, представники ЗМІ.
Настоятель храму «Віднайдення загиблих» протоієрей Анатолій Бондар відправив молебень перед початком доброї справи, звернувся до присутніх з привітальним словом та передав в подарунок закладу благословенні ікони і стародруковане видання Псалтирі, якому більше 100 років.
Центр ставить перед собою за мету наступні завдання: поширення знань про основи слов’янської писемності і культури, популяризація літератури мовами слов’янських народів, співпраця з національними меншинами та релігійними організаціями. Постійна робота Центру буде здійснюватися за адресою: проспект 200-річчя Кривого Рогу, 7-А, Юнацький відділ Центральної бібліотеки.