Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ відзначив нагородами 6 багатодітних родин священнослужителів

15 травня, в День сім’ї, любові і вірності, в галереї «Соборна» за підтримки Синодального відділу у справах сім’ї Української Православної Церкви Духовно-просвітницьким центром Кафедрального Собору на честь Воскресіння Христового та Православним центром розвитку сім’ї «Сім’я в радість» відбулося сімейне свято.
З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира, голова Синодального відділу у справах сім’ї єпископ Ровенківський та Свердловський Пантелеімон вручив шістьом багатодітним родинам священнослужителів церковні нагороди за активну духовно-просвітницьку діяльність та вагомий внесок у розвиток сімейних цінностей.
Відкриваючи церемонію нагородження, Його Преосвященство підкреслив, що Церква щиро вдячна цим сім’ям за те, що вони змогли збудувати власну малу Церкву, а також – за їх активне соціальне служіння та духовно-просвітницьку роботу на благо Церкви.

Серед сімей, що отримали нагороду:
1. Настоятель храму святого рівноапостольного князя Володимира (Київська область) священик Димитрій Прокопенко та матушка Юлія Прокопенко — батьки 8 дітей, вони беруть активну участь у роботі Духовно-просвітницького центру Кафедрального собору, ведуть духовно-просвітницькі зустрічі з молоддю на тему «Як створити міцну сім’ю?».
2. Настоятель храму святителя Миколая Чудотворця (м. Київ) протоієрей Миколай Загородній та матушка Олена Загородня — батьки 6 синів, протягом багатьох років ведуть активну духовно-просвітницьку роботу з молоддю та дітьми, засновники організації «Дружина», є активними партнерами роботи Духовно-просвітницького центру, в тому числі центру розвитку сім’ї «Сім’я в радість».
3. Клірик Свято-Вознесенського храму (м. Київ) протоієрей Костянтин Курбанов та матушка Ольга Курбанова – батьки 7 дітей, беруть активну участь у духовно-просвітницьких зустрічах з дітьми та молоддю; о. Констянтин Курбанов – ініціатор створення гімназії з православними класами. У тому числі беруть активну участь у роботі Духовно-просвітницькому центру Кафедрального Собору.
4. Настоятель храму Покрова Божої Матері с. Обуховичі Київської області протоієрей Димитрій Черкашин та матушка Вероніка Черкашина — батьки 8 дітей, двоє з яких є усиновлені. Отець Димітрій бере активну участь в духовно-просвітницькій роботі за межами України. Сьогодні місія отця Димітрія – в Бельгії.
5. Настоятель Свято-Успенського храму (Київська область) протоієрей Миколай Могильний та матушка Вікторія Могильна — батьки 8 дітей, беруть участь в проведенні духовно-просвітницьких зустрічей «Як створити міцну сім’ю?», «Зростаємо разом» Православного центру розвитку сім’ї «Сім’я в радість», проводять духовні бесіди з молоддю.
6. Настоятель Свято-Успенського храму (Черкаська обл.) протоієрей Роман Дишлюк та матушка Людмила Дишлюк — батьки 15 дітей. Сім’я Дишлюк створила дитячий будинок сімейного типу на базі своєї сім’ї. Вони виховують 15 дітей: 5 своїх та дві дівчинки-сестрички усиновлені (одна з них дівчинка-інвалід), 8 дітей на вихованні (з них 18-літній хлопчик-інвалід). Найстаршому вихованцю 18 років, найменшій дитині – 11 міс.