Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Представники УПЦ взяли участь у круглому столі з приводу законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України

16 травня у Верховній Раді України під головуванням народного депутата України Вадима Колесніченко (фракція Партії регіонів) відбувся круглий стіл на тему «Європейський вибір України: одностатеві шлюби?».
У заході взяли участь представники синодальних закладів Української Православної Церкви: Богословсько-канонічної комісії при Священному Синоді УПЦ, Синодального відділу з благодійності та соціального служіння, Комітету з біоетики та етичних питань, Синодального відділу з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів, Синодального відділу у справах пастирської опіки пенітенціарної системи, Юридичного відділу УПЦ. У роботі круглого столу також взяли участь представники громадських організацій, народні депутати України різних скликань.
Серед питань, що обговорювалися: духовні, соціальні, етичні та правові загрози прийняття законопроекту № 2342 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання та протидії дискримінації в Україні», що фактично вводить презумпцію винуватості по відношенню до тих, хто підозрюється в дискримінації або навіть у намірі щодо дискримінації осіб нетрадиційної статевої орієнтації, а також значною мірою розширює права сексуальних меншин в Україні щодо пропаганди збоченого способу життя.
Представники УПЦ наголосили на неприпустимості пропаганди гріха в суспільстві та на суспільній значущості християнських цінностей, на що зверталася особлива увага в Листі Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Володимира до Президента України та інших керівників держави в з проханням не допустити прийняття вищезгаданого закону (див. тут).
Разом із тим учасники зустрічі висловилися на підтримку тих законопроектів, які обмежують пропаганду одностатевих «шлюбів», в першу чергу, серед дітей та підлітків. За результатами роботи круглого столу буде видано інформаційну брошуру.