Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. В галереї «Соборна» відбулось урочисте нагородження сучасних жінок-мироносиць

19 травня в Духовно-просвітницькому центрі на честь Воскресіння Христового, в рамках проекту УПЦ «Сучасна Жінка Мироносиця», від імені Предстоятеля Української Православної Церкви, відбулось нагородження жінок, які активно несуть соціальне служіння в суспільстві і Святій Матері Церкві.
Із привітальним словом виступив представник від Синодального відділу з благодійності та соціального служіння, протоієрей Володимир Косточка.

Серед відзначених сучасних жінок-мироносиць:
1. Надія Кошман – режисер, сценарист телепрограм «На сон грядущий», «Сад Божествених пісень», «Храм в який ми йдемо», «Труднощі перекладу», «День Ангела» духовно-просвітницького спрямування. Її фільми «Антоній Печерський», «Рай», «Світлячки» вигравали призові місця на Міжнародних кінофорумах та конкурсах.
2. Ірина Кравченко – голова благодійної організації «За право на життя» м. Київ, що допомагає нарко-залежним та їхнім сім’ям, радник губернатора з гуманітарних питань.
3. Гаращенко Наталія Юріївна – сестра милосердя. В 1998 році при храмі свт. Михаїла було засноване сестринство милосердя на честь преподобних мучениць Єлизавети та інокині Варвари, Наталія Юріївна займається допомогою хворим стаціонару більше десяти років, які лікуються у різних відділеннях Олександрівської лікарні (м. Київ).
4. Матушка Галина Маковій. В 2000 р. на прохання Свято-Успенського приходу протоієрея Михаїла Маковія та матушки Галини була передана школа в занедбаному стані в с.Степок Обухівського р-ну для будівництва притулку для пристарілих людей. В цьому ж році з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира було створено сестринство на честь святої княжни Іуліанії Ольшанської. Старшою сестрою стала матушка Галина Маковій. На протязі 13 років допомогу одержало більше 400 обездолений хворих пристарілих людей. З великою повагою відносяться односельчани та люди, які мають відношення до матушки Галини. Зразок сучасної жінки-мироносиці, яка забуває про свої проблеми несе світло людям, які потребують милосердя та любові.
5. Тетяна Котенко – заступник завуча недільної школи Свято-Кирилівського чоловічого монастиря. 8 років в недільній школі займається педагогічною та методичною роботою, влаштовує паломницькі поїздки для вихованців, готує спектаклі, виступи дітей, веде активну духовно-просвітницьку роботу серед дітей; мама троїх дітей.
6. Єсіна Наталія Вікторівна – психолог православного центру «Отрада» м. Донецьк, 6 років веде курси підготовки до пологів та батьківства у м. Донецьк та м. Макєєвка за підтримки Донецької єпархії Української Православної Церкви.
7. Анна Гулевська-Черниш — директор Українського форуму благодійників, ініціатор чисельних благодійних проектів та програм національного рівня, нею створено та багато років підтримується робота громадської організації для дівчат-скаутів. За участі Анни Гулевської-Черниш в Україні створено систему прийомного та сімейного виховання дітей сиріт.
8. Світлана Потера – поетеса, композитор, співачка, член Асоціації діячів естрадного мистецтва України, член Творчого об’єднання «Світлина» Спілки жінок м. Києва, член Спілки творчої інтелігенції Центру духовного розвитку та творчої ініціативи «Гармонія», дипломант Міжнародного літературного конкурсу «Православна моя Україна», присвяченого 1020-річчю Хрещення Русі, у номінації «Поезія». Пісні Світлани Потери звучать як на Українському радіо й телебаченні, так і на деяких Російських радіоканалах. Їх використовують педагоги загальноосвітніх закладів на уроках з курсу «Біблійна історія та християнська етика», а також на заняттях та заходах у недільних школах.
9. Матушка Наталія Белянова. Ініціатор створення православного журнала для дітей, батьків та вихователів недільних шкіл «Капельки» м. Харків. Матушка Наталія представляє журнал на молодіжних форумах, конференціях, веде духовно-просвтіницьку роботу з педагогами і батьками.

В програмі святкового заходу відбувся показ колекцій одягу від православного дизайнера Оксани Форбаток.
Також відбувся благодійний ярмарок та майстер-класи з флористики, писанкарства та виробів зі стрічок. Провели майстер-класи майстрині, виставка робіт яких була представлена у галереї «Соборна».
Спільнота батьків особливих дітей подарувала глядачам пісочну анімацію та підготувала фотовиставку «Ми поруч».
Наприкінці свята Партнер заходу, Паломницький відділ Успенської Києво-Печерської Лаври, відзначив нагороджених жінок одноденними паломницькими поїздками.